En terapi utan biverkningar

En naturlig terapi som har effekt utan att framkalla biverkningar

Över 200 år av klinisk erfarenhet och en allt snabbare utbredning av användningen av metoden inom sjukvården på skilda håll i världen, beror naturligtvis inte på en tillfällighet. Den ökande forskningen på området kommer troligen framledes också att förklara verkningsmekanismen bakom effekten av dessa små och potenserade doser.

I Sverige hänvisas till att det är just bristen på en godtagbar förklaring till hur homeopatin fungerar, som just är orsaken till att den inte accepterats officiellt. Men den pågående utvecklingen och goda erfarenheten från andra länder gör att man måste konstatera att det inte är frågan om att homeopatin inte kommer bli fullt accepterad i Sverige, utan snarare en fråga om när detta kommer att ske.

Betydelsen av tillgången till en medicin som har effekt utan att vara förenad med biverkningar är naturligtvis stor. I många länder kan till exempel de läkare som har kunskaper om homeopati använda homeopatisk medicin när denne anser det effektivt och traditionell medicin när så erfordras. Detta är en stor fördel eftersom patienterna inte utsätts för onödiga risker för biverkningar och samhället sparar pengar.

Homeopatiska medel kostar som oftast endast cirka 1/3 av vad traditionell medicin normalt betingar och ger inte heller upphov till de betydande kostnader, som eftervård av läkemedels biverkningar förorsakar samhället.

Skälen är med andra ord många för dem som arbetar med sin egen och andra människors hälsa, att inte skjuta homeopatin åt sidan. Gamla och förlegade uppfattningar som inte grundar sig på kunskaper hör inte framtiden till.

Ett enkelt sätt att själv skaffa sig en bättre kunskap om homeopatin är att ta del av all den litteratur som finns på området.